Torra ingredienser:
3,5 dl Havregryn
2 dl Proteinpulver
1/2 dl Linfrö
1/2 Kokosflingor
1 tsk Kanel
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
2 msk socker
2-3 msk kakaopulver
Blöta ingredienser:
ca 5 dl Turkiskt yoghurt 10%
0,5 dl Sirap eller Honung. Eller ta lite av varje
ev ca 3 msk olivolja
Ungnen 180 grader
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner yoghurt lite i taget och "känn efter" hur konsistensen blir. Rör ner olivoljan och sirap/ honung och smaka av. Skulle det fortfarande vara för löst så tillsätt mer havregryn.
Lägg ut bakpapper på en plåt och lägg ut smeten. Försök att forma en rektangulär kaka och platta till den på ovansidan så den blir jämn. Kör i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut, låt svalna och snitta sen i lagom bitar.
5 kommentarer:
Du är ju helt underbar! Tack snälla!! Kram till er båda, och flyg försiktigt! (/Moi)
de menar godis!! de är inte proteinbar.
Hej!
Enda skillnaden mellan en bar man köper i affären och den jag gjorde är att jag vet vad jag har i min. Slipper känna mig lurad:)
Kram
Ja, men absolut - precis så tänker jag också när jag bakar bröd eller kokar sylt och marmelad ("Då vet jag vad som är i!")... Dessutom är det nästan alltid godare med hemgjort än med köpt!
"Godiskommentaren" är inte min, det hoppas jag du förstår. För säkerhets skull tror jag att jag "kör inloggat" i fortsättningen, så du vet vem som (inte) skrivit vad.
Återigen - Tack! Jag blev faktiskt jätteglad! Du måste ju ha suttit på Arlanda och skrivit...?
(Och jag kan riktigt höra den föregående konversationen - "Äh, skriv ut receptet nu, så det blir tyst på hennes tjatande...!" *ler*)
Kram till er båda!
Hahahaha! Jag fick veta att du ville ha receptet. Så jag tänkte att jag gör det innan jag flög från sverige:)
Skicka en kommentar