tisdag 15 september 2009

ANEROXI, ORTOREXI, BULIMI!

Sitter i skolan idag och ämnet är Aneroxi, Bulimi och Ortorexi. Spännande och nyttigt att få lite kunskaper om detta.
När det kommer till träningsvärlden så finns det en del av detta, men man ser främst det som lider av Aneroxi. Ortorexi är säker en stor del som tränar otroligt mycket och fanatiska med vad de äter och allt kretsar att äta rätt och maniskt träna.

Ortorexi (ortorexia nervosa)
Ortorexi är en sjukdom som man börjat tala om först på senare tid. Sjukdomen innebär att du tränar hysteriskt och äter extremt ”hälsosamt”. Ofta börjar det med att man tränar och äter nyttigt men med tiden så går allt till överdrift och detta kan leder till att man mår mycket dåligt både fysiskt och psykiskt. De olika dieterna som man följer på ett överdrivet sätt bidrar till att man får näringsbrist och tappar vikt, trotts att en viktminskning kanske inte var vad man önskade. Ortorexi kan liknas med anorexi på många sätt eftersom de båda sjukdomarna handlar om att man vill skapa kontroll över både kropp och liv.

1 kommentar:

Suzan sa...

Hej Oscar!
Nu finns bilden på oss (o många andra Super Saturday bilder) på min blogg,.. har ett gäng till som kommer upp ikväll också =) ha en bra dag!

Related Posts with Thumbnails