tisdag 14 april 2009

VÅGENS ÖVERTAG!


Vågen kan bli något av ett beroende som man måste kolla varje dag.
Att kolla sin nedgång av vikt kan funka med vågen om det är bara maten som ändras. Men ska det till att börja tränas och en förändring i ens liv ska ske så kan vågen bli en besvikelse eftersom det inte hände något på vågen. Visst att det kommer märkas att man går ner i vikt när det är i startgroparna, men efter ett tag så visar vågen densamma. Med träning så ökar förbränningen, med bra kost oxå. Muskler börjar byggas upp efter vad för aktivitet du belastar kroppen med. Muskler väger mer än fett!!
Ha något klädesplagg som ett måttstock som du kunde ha för länge sen, men sitter lite tight just nu. Det blir ett mer motiverat sätt att fortsätta sin träning och kanske inte ge upp lika snabbt. Det blir självklart en minskning av din vikt eftersom det är lättare att bli av med fett än att bygga muskler. Den mängd fett man förlorar kommer musklerna inte att komma upp i vilket gör att du kommer se minskningen i vågen iaf. Det intressanta med att gå ner i vikt är hur mycket % kroppsfett som faller bort på kroppen.

Hur mycket du vill förändra beror den mängd du gör i antal timmar i träningslokalen, spåret eller hemma träningen. Lägger man manken till så kan stora resultat ske fram till sommaren.
Det ska vara ett realistiskt mål som du kan förhålla dig till och kan klara av:)
Våga släpp vågen

2 kommentarer:

Kicki sa...

Heja heja, mer peppning, det är precis vad jag behöver. Några tips på hur man hinner med allt när man jobbar heltid och har två små barn?

Anonym sa...

Men jösses, kära Anonym...! Är det själva läsandet eller begripandet/läsförståelsen du har svårt med?

Det är ju ingen antipropaganda mot att komma i form och göra sig av med eventuellt överflödigt fett som beskrivs (tvärtom - det är ju t.o.m pepp för att det inte är för sent för beach 2009 där på slutet). Ju mer man anstränger sig (med rätt mat och motion) ju bättre lyckas man, det budskapet kan väl inte ha passerat förbi helt obemärkt?

Vad det står, är ju att man MÄTER hur väl man lyckas med sina ansträngningar bättre i enheten centimeter (med hjälp av ett klädesplagg) än i enheten kilo (med hjälp av våg). Detta eftersom trista fettkilon omvandlas till trevligare muskelkilon i större eller mindre omfattning, beroende på hur man tränar.

Om du läser en gång till, l å n g s a m t, så kanske...?

Related Posts with Thumbnails