lördag 2 oktober 2010

TRÄNINGSPASS: LÖPNING

HÄMTAT FRÅN: DIN TRÄNING.SE

UPPVÄRMNING
Jogg/ Springa












Tåhäv:
Stå på en avsats med båda hälarna utanför kanten. Gå upp på tå med båda fötterna, sjunk sedan långsamt till startpositionen.

3 set med 12 reps i varje set








Benböj:
Stå i grundposition med skivstången vilande bakom nacken och greppa skivstången stadigt med båda händerna. Fäst blicken fram och böj benen i önskat djup. Återgå till startpositionen

3 set med 8 reps i varje set











 
F.G Rodd- Låg:
Stå bakåtlutad med krop, håll i handtagen med raka armar i bandens riktning och handryggarna åt sidorna. Dra upp överkroppen mellan handtagen med armbågarna nära intill kroppen. Släpp fram armarna och axlarna till startposition.

3 set med 8 reps i verje set


Utfall- Viktskiva med rotation:
Stå i grundposition och håll en viktskiva när bröset. Ta ett stort kliv framåt eller bakåt och rotera vikten över det främre benet. Återgå till startposition genom att trycka ifrån med främre benet och upprepa för andra sidan.

3 set med 8 reps i varje set


KB Russian Twist:
Sitt på underlaget med neutral position i ryggen, böjda ben och håll kulan med böjda armar. Rotera kulan, i höjd med magen från sida till sida.

3 set med 10 reps i varje set 


KB Draken: 
Stå i grundposition med kulan i en hand och hela kroppstyngden på motsatt ben. ställ ned kulan vid foten genom att fälla i höften och böja lätt i knät. Återgå till startpositionen.

3 set med 8 reps i varje set


Benlyft:
Ligg på rygg på underlag med rygg, huvud och armar i kontakt med underlaget. Håll raka ben med fötterna strax ovanför underlaget. Lyft de raka benen så de pekar mot taket genom att böja över höften. Återgå till startposition.

3 set med 10 reps i varje set 


Burpees:
Gå från grundposition till armhävningsposition. Utför en armhävning genom att böja på armarna. Gå upp till upprätt position och utför ett explosivt hopp. Upprepa övningen utan att stanna i grundposition efter landning utan gå direkt ned till armhävningsposition.

3 set med 10 reps i varje set



Inrullning- fötter på boll: 
Utgå ifrån armhävningsposition med fötterna på bollen. Dra in knäna under kroppen så långt som möjligt. sträck ut benen raka och återgå till startposition.

3 set med 10 reps i varje set






Siffrorna som finns till varje övning betyder vilken svårighetsgrad övningen ligger på!!







1 kommentar:

Anna sa...

Kul att följa dig i din träning. Det ger inspiration och glädje att börja lägga upp nya mål själv.

Related Posts with Thumbnails